Megkezdődött a falazás

A kedvező időjárást kihasználva a földszinten megkezdtük a falazást, a kőművesek a homlokzati falat rakják. Arról, hogy milyen téglákat használunk és miért éppen azokat, az alábbiakban olvashatnak részletesebben.

A Metrodom kifejezetten fogékony az újdonságokra, a modern technológiára, ezért a falazóelem kiválasztása előtt is megvizsgáltuk a lehetőségeket, az elmúlt egy-két évtizedben elterjedt megoldásokat, amelyek a hagyományos téglát próbálják kiváltani. Ennek során azt tapasztaltuk, hogy az új rendszerek elsősorban az árban, a munka felgyorsításában és leegyszerűsítésében akarnak jók lenni, a fizikai paramétereket tekintve azonban több tekintetben is a hagyományos tégla mögött maradnak.

Ezért végül inkább a klasszikus égetett kerámia téglánál maradtunk, abból is a 30 cm vastagságúnál, ebből készül a homlokzati fal, a 10 cm-esből pedig a lakáson belüli falak. (A lakások közötti, különleges, hangszigetelő válaszfalról később fogunk írni.) Időtállóságban, szilárdságban, hőszigetelésben még mindig ez a legjobb alternatíva, ami megéri a fizetendő felárat, ebbe a falba nyugodtan fúrhatnak vagy szögelhetnek, nem fog megrepedni vagy morzsálódni.

A gyártó kiválasztásánál fontos volt, hogy ismert, jó nevű terméket használjunk (ez igaz amúgy minden más anyagra is, amit beépítünk), végül az osztrák Leier mellett döntöttünk, amelynek devecseri üzeméből kerülnek ki a Rozsnyai u. 33. építéséhez felhasznált téglák. Akit a konkrét termék is érdekel, az itt tudja azt megtekinteni.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL