Kipróbáltuk a garázskaput

Miközben a műgyanta padló szárad a teremgarázsban, leteszteltük a garázskaput. Ahogy a többi anyag és termék esetén, itt is a minőség volt az elsődleges szempont, a piacvezető német Hörmann kapukat senkinek sem kell külön bemutatni. A házba úgynevezett szekcionált garázskapu került, amely egyetlen lapból áll, szemben a több részes, harmonikaszerűen összehajtódó vagy felvécsévélt kapukkal, amelyek a legtöbb új házban vannak. Ez a megoldás gyorsabb nyitást és zárást, illetve halkabb működést jelent, a Hörmann név pedig garantálja a hosszú élettartamot.

Külön sajátossága a garázsnak, hogy nyitása távirányítással, mobiltelefonról történik, ekkor a rendszer a beérkező hívást érzékeli, de azt nem fogadja, hanem egyből bontja a vonalat, így az pénzbe nem kerül. A kapu mobiltelefonszámát a birtokbaadáskor kapott, legfontosabb telefonszámokat tartalmazó lapon találja meg. Fontos tudni, hogy csak olyan telefonszámról kezdeményezett hívással nyitható a kapu, amely előzőleg regisztrálva lett a garázskapu rendszerében.

Ennek a hagyományos távirányítóval szemben több előnye is van. Egyrészt nem kell külön figyelni a távirányítóra, cserélni az elemet, ha pedig elromlana, új távirányítót beszerezni. Másrészt a rendszer jóval biztonságosabb, a távirányítókkal ellentétben a mobiltelefon elvesztése esetén sem juthat idegen a teremgarázsba, hiszen a SIM kártya letiltásával a készülék önmagában, más SIM kártyával nem alkalmas a nyitásra. Telefonszám csere esetén is, elég a régi számot töröltetni, illetve az újat beregisztráltatni, ami többek között beállójukat bérbeadásra vásárló ügyfelelink számára egyszerűsíti le a beálló kezelését bérlőváltás esetén. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL