Így választottunk zuhanytálcát

Metrodom Young

2016.01.15

Akik jártak a Metrodom Young mintalakásaiban, és alaposabban megnézték a zuhanytálcát, láthatták, hogy más házainkhoz hasonlóan ide is acéllemez zuhanytálcát raktunk. Az újabban megkötött szerződések műszaki leírásaiba (ami a honlapról is letölthető) azonban már a Kolo akril zuhanytálcái szerepelnek. Most bepillantást engedünk a kulisszák mögé, és megtudhatja, hogyan választjuk ki a termékek, miért fordul elő, ha nagyon ritkán is, hogy megváltoztatjuk első döntésünket.

 

 

A termékválasztás során a Metrodom saját, meglehetősen szigorú feltételrendszerét használja, hogy egyáltalán mi kerülhet be a potenciális építőanyagok közé. Komoly múlttal és referenciákkal rendelkező, úgynevezett ’A’ brand, európai gyártás, a szükséges tanúsítványok, minőségbiztosítás, garanciális háttér – ezek nélkül semmi sem kerülhet be a házainkba.



Így nézett ki a korábbi zuhanytálca
A zuhanytálcák esetén két nagy csoportból lehet választani. A hagyományos, acéllemez zuhanytálcák mellett szól, hogy ellenállnak a háztartási vegyszereknek, a magas hőnek, könnyen tisztíthatóak és viszonylag karcállóak. Ugyanakkor nagyobb ütésre az üvegmáz lepattanhat, és sokan nem kedvelik a hűvös fém érintését (még ha gyorsan átmelegszik is). Az akril tálcák kellemes, meleg tapintásúak, ütésállóak, a kisebb karcolások pedig nyom nélkül javíthatóak. A takarításnál viszont vigyázni kell, mert ha nem speciális szerrel takarítjuk, az akril idővel bemattulhat, elszíneződhet, könnyebben karcolódik, és a forró tárgyakkal (hajszárító) is óvatosabban kell bánni.

A döntés elsősorban ízlés kérdése, a Metrodom a lemeztálcákra szavazott, a lakásainkba jellemzően a legnagyobb német gyártó, az iparág klasszikusának számító Kaldewei termékeit építjük be – így tettünk a Metrodom Young mintalakásaiban is. Ami nem volt kérdés, az a méret, 90x90 centis, kényelmesen használható zuhanyzókat akartunk, a fürdőszobákat is eszerint terveztük. Hasonlóan egyértelmű volt a forma is, a négyzetes alakú tálcákra gyakorlatilag bármilyen szabványos kabin rárakható, ami a tulajdonosok dolgát könnyíti meg.


 Ez pedig az új Kolo tálca,a kabin nem tartozék
A lakások elkészülte után azonban szembesültünk a problémával, hogy az épület adottságai miatt a tálcát, pontosabban az alatta lévő szifont nem tudjuk besüllyeszteni az aljzatbetonba. Emiatt viszonylag magas lett a perem, nagyot kell lépni, ha valaki be akar állni a kabinba. Bár a kialakítás semmilyen szabványt vagy előírást nem sértett, mégis úgy gondoltuk, hogy a lakóknak sem fog tetszeni, és akik esetleg még meg is botlanak a peremben, biztosan nem fogják jónak ítélni a munkánkat.

A megoldás egy minél sekélyebb, alacsony peremű zuhanytálca volt, ami így az alatta futó szifon és szennyvízcső ellenére sincs olyan magasan. Azonban hamarosan kiderült, hogy azok a gyártók, akik megfelelnek a fenti elvárásoknak, acéllemezből szinte csak magas peremű, mély tálcákat kínálnak. A maradék egy-két zuhanytálcának pedig az ára volt majdnem tízszerese az eredetiének, és bár tudtuk, hogy az extra kívánságunk többletköltséget jelent, ezt egész egyszerűen irreálisnak találtuk.

Végül arra jutottunk, hogy a használhatóság, a biztonság és az esztétika olyan fontos szempontok, amiben nem vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni, inkább körülnézünk az akril zuhanytálcák között. Az alacsony pereműek itt is a drágábbak közé tartoztak, de a választék jóval nagyobb volt. Végül a márkanév döntött: a Metrodom Young mosdóit és toalettjeit is szállító Kolo termékénél maradtunk, így legalább az összes szaniter ugyanattól a gyártótól érkezik.

Bízunk abban, hogy az átadás után ügyfeleink is elégedettek lesznek nem csak a zuhanyzóval, de az egész lakással, minden termékekkel, és tudni fogják, az, hogy odafigyelünk a részletekre, a Metrodom lakásainál valóban nem csupán üres szófordulat!

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL