Elhelyezkedés


A Babér utca 13-15. az a társasház, amelynek elhelyezkedése valóban ideálisnak nevezhető. A XIII. kerületnek ez a része nem véletlenül közkedvelt, a csöndes, nyugodt utcák, a fasorok, a sok zöldfelület valódi kertvárosi hangulatot árasztanak. Az elmúlt negyedszázadban a környék teljesen megújult, a régi épületek nagy része új lakóházaknak adta át a helyét, a Váci úton pedig modern irodaházak épültek. A változás eredményeként minőségi lakó- és irodanegyed alakult ki, a környék értékét az ingatlanárak folyamatos emelkedése is jól mutatja.

 

A tömegközlekedésre sem lehet panasz, a Pestet észak-déli irányba átszelő 3-as metró Gyöngyösi utcai megállója csupán három perc sétára van. Hasonlóan közel van a 15-ös busz megállója, amivel átszállás nélkül lehet eljutni a belvárosba (Nagycsarnok, Corvinus Közgadaságtudományi Kar), egészen a Boráros térig. Ugyanennyire található a 105-ös busz megállója, amellyel szintén átszállás nélkül érhető el a Városliget vagy az Oktogon. Az éjszakai tömegközlekedés sem jelent gondot, a metró vonalát követő 950 és 950A busz megállója ugyancsak a Gyöngyösi utca sarkán van.


A kisgyermekes családok igényeit szolgálják a közeli bölcsőde- és óvodakomplexum (Igazgyöngy Bölcsőde, Gyöngyösi sétány 3., és Gyöngyszem Óvoda, Gyöngyösi u. 5.). A legközelebbi általános iskola, a Tomori Pál Iskola (Tomori u. 2.) 5 perc sétára van a háztól, ahogy a gimnázium (Németh László Gimnázium, Nővér u. 15-17.) sincs messze. Egészségügyi intézményekben sincs hiány, pár méterre találhatóak a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai osztályai. A 4 percre lévő Duna Plazában a széles körű bevásárlási lehetőségek mellett bankok, posta, gyógyszertár is található, és a sokféle étterem mellett multiplex mozi is működik. A nagybevásárlásért sem kell messzire menni, legközelebbi hipermarket (Gács utca 3. szám alatti TESCO) egy metrómegállóra, autóval 5 percre van.

A Google-térképért kattintson a lenti képre!

B303

Tömegközlekedés

Metró
M3-as metró (Gyöngyösi út - 3 perc)
Autóbusz
105-ös és 15-ös busz (Gyöngyösi út - 3 perc, Cziffra György park - 4 perc)
120-as busz (Göncöl utca - 6 perc)
Éjszakai busz
950 (Gyöngyösi utca - 3 perc)
950A (Gyöngyösi utca - 3 perc)

A környék fotókon

Határidők

Építkezés kezdete
2016. október

Műszaki átadás
2018. március 31.

Választási és változtatási lehetőségek

Falak, ajtók, kiállások helye
1-2.em.: LEZÁRULT
3-5.em.: 2017. május 31.
6-8.em.: 2017. július 15.

Csempe és padlólap választás, beltéri ajtók, parketta választás
1-2.em.: 2017. június 15.
3-5.em.: 2017. július 31.
6-8.em.: 2017. augusztus 31.